oktober 2021

CultuurCentrum Zundert

Nieuwsbrief oktober

2021

De theaterkassa is tijdelijk gesloten

Beste ,

 

Deze maand zijn we na meer dan een jaar eindelijk weer gestart met nieuwe voorstellingen. Op 8 oktober was Chris Verlaan te gast in De Koutershof met zijn show 'Man in de maak'. Zijn optreden  werd door de aanwezige bezoekers enthousiast ontvangen. Het was dan ook een erg geslaagde voorstelling. Niet alleen het publiek genoot, ook Chris Verlaan was erg blij met de meelevende zaal.

 

In de komende weken zijn er nog twee voorstellingen en ook voor het voorjaar van 2022 zijn inmiddels enkele voorstellingen bekend. In deze nieuwsbrief lees je daar meer over. Daarnaast is er info over de wijzigingen in de kaartverkoop. En tot slot zijn we op zoek naar mensen die met ons willen meedenken over het benutten van (sociale) media, programmering van nieuwe genres en ontwikkelen van activiteiten. Verderop in deze nieuwsbrief leggen we dat wat uitgebreider uit.

 

 


 

Vrijdag 22 oktober:  Rob Scheepers: 'Scheepers prikt door'                     

 

vrijdag 22 oktober 2021

de voorstelling vindt plaats in De Koutershof Rijsbergen

het begint om 20.30 uur

een kaartje kost € 18,00 

kaartje kopen: klik hier

Voor deze voorstelling gelden coronaregels. Klik hier voor de actuele regels

 

Rob Scheepers is ook een oude bekende in onze programmering. Dit jaar speelt hij bij ons een try-out van zijn oudejaarsconference, getiteld 'Scheepers prikt door'.

Jazeker, 2021 is dan toch eindelijk (bijna) ten einde. En aan Rob Scheepers de eer om het samen te vatten in dit volle/halfvolle/lege theater*. Een historisch jaar dat, zoals we ons vast nog wel herinneren, begon in lockdown. Maar ook een jaar dat dankzij Rutte/vaccins/Ajax/aliens* eindigde in harmonie/anarchie*.

 

 

 

Zet je schrap voor een avond vol grapjes/overpeinzingen/gejank* over alles wat 2021 maakte tot wat het was: een topjaar/tussenjaar/schijtjaar*, en over de welvaart/onzekerheid/crisis* die ons in 2022 nog te wachten staat.

 * doorhalen wat niet van toepassing is.

 

Want Rob heeft natuurlijk nog geen flauw idee waar het allemaal naar toe gaat...

 

Wekelijks hoor je Rob op Radio Veronica en lees je zijn columns in het Brabants Dagblad. Afgelopen zomer werd hij recordhouder van de langste onafgebroken reeks in het Philips Stadion, hij speelde 28 uitverkochte shows van zijn Stadiontour 2020.

 

'Lachen is bij Rob Scheepers geen enkel probleem'  (Eindhovens Dagblad).

 


 

 

Vrijdag 19 november:  De Gestampte Meisjes: 'Lext Nevel'              

 

vrijdag 19 november 2021

de voorstelling vindt plaats in De Koutershof Rijsbergen

het begint om 20.30 uur

een kaartje kost € 18,00 

kaartje kopen: klik hier

Voor deze voorstelling gelden coronaregels. Klik hier voor de actuele regels

 

De tijd van twijfels is voorbij. De Gestampte Meisjes hebben getraind en zijn hun beste zelf geworden: glorieus en meedogenloos. Ze komen je inspireren en intimideren. Niemand kan meer om ze heen.

De Gestampte Meisjes zijn op zoek gegaan naar de beste versie van zichzelf. Wat is een gelukkig leven? Hoe behaal ik al mijn dromen en doelen? Wanneer ben ik ooit tevreden?

Niets blijkt goed genoeg, dus vergeet al die goeroes, stop met het lezen van zelfhulpboeken en laat die ted-talk-experts maar kletsen. Echter dan dit krijgje het niet. De Gestampte Meisjes laten je de waarheid zien: de worstelende, hijgende, eerzuchtige mens in al zijn glorie.

 
 
 

 

 

Vrijdag 28 januari 2022:  Aznavour mon Amour                 

 

 

vrijdag 28 januari 2022

de voorstelling vindt plaats in De Koutershof Rijsbergen

het begint om 20.30 uur

een kaartje kost € 18,00 

kaartje kopen: klik hier

Voor deze voorstelling gelden coronaregels. Klik hier voor de actuele regels

 

 

 

 

Charles Aznavour, de zanger, de componist, de tekstschrijver. De man die Frankrijk en uiteindelijk de hele wereld veroverde met zijn prachtige liedjes en stem. Wij vieren zijn muziek en leven.

Zijn rijke oeuvre wordt bezongen door zangeres Britta Maria (chansons van Schoonheid en Troost) en pianist/zanger Maurits Fondse (Matthijs van Nieuwkerk noemde hem één van de beste pianisten van Nederland) en accordeonist Oleg Fateev (o.a. Brel de Zoete Oorlog, met Jeroen Willems).
Simone Sou is drummer en percussioniste en afkomstig uit Brazilië. Ze pendelt al jaren heen en weer tussen Nederland en Brazilië. in Brazilië speelt ze met grote artiesten zoals Chico Cesar. In Nederland vormt ze een duo met haar man, accordeonist Oleg Fateev en is ze in de Jazz en wereldmuziekscène actief.
Met chansons in het Frans en een enkele (eigen)vertaling naar het Nederlands en Engels.
 

 

Ze spelen de prachtige chansons van Aznavour en vertellen tussendoor over zijn leven: zijn strijd om zanger te worden, want Frankrijk wilde in eerste instantie niets van hem weten. Zijn schrijftalent, hij schreef o.a. ook liedjes voor Edith Piaf, zijn volhardendheid, zijn engagement en zijn uiteindelijke triomf.
Van diepe ontroering naar opzwepende ritmes: van La Bohème, Hier Encore, la Mama, She, Comme ils disent naar Les Comédiens...
Emmenez-moi au bout de la Terre...

Pers over de vorige voorstellingen:
'4 sterren voor de CD Huiswaarts' (NRC, Henk van Gelder)

'Drie muzikanten van de buitencategorie zorgden voor een betoverende avond' (NH Dagblad)

'Alle Francofielen, levensgenieters en vrijbuiters hier moet je heen! Deze drie laten je even een glimp van de hemel zien' (Musicalnieuws)

'Sterk trio, schitterend album' (Jacques Klöters)

 

 


Vrijdag 20 mei 2022:  Finalisten Cameretten               

 

 

vrijdag 20 mei 2022

de voorstelling vindt plaats in De Koutershof Rijsbergen

het begint om 20.30 uur

een kaartje kost € 18,00 

kaartje kopen: klik hier

Voor deze voorstelling gelden coronaregels. Klik hier voor de actuele regels

 

Een vaste traditie in ons programma: de 3 finalisten van het Cameretten cabaretfestival komen tijdens hun landelijke toer ook langs in ons theater.

In de voorbije jaren heeft Cameretten een aantal cabaretiers voortgebracht die uitgegroeid zijn tot toppers in de cabaretwereld.

Enkele jaren geleden was Chris Verlaan de winnaar. Hij speelde onlangs zijn eerste avondvullende show bij ons en dat leverde een erg geslaagde voorstelling op.

 

Wie dit jaar de finalisten zijn is nu nog niet bekend. Op 25 november vindt in Rotterdam de halve finale plaats waar de 3 finalisten bekend worden. Op 27 november wordt duidelijk wie van hen de winnaar 2021 is. Uiteraard melden we dat dan op onze website.

 

 

 


 

 

    

Bij het nadenken over het jaarlijkse programma van ons theater zoeken we niet alleen naar succesvolle, bekende en gevestigde namen, maar willen we ook nieuw talent een kans geven zich voor een publiek te tonen. Dat levert vaak verrassende voorstellingen  en enthousiaste reacties op. Maar we zijn ook op zoek naar ander talent.

Op dit moment zitten we in een overgangsperiode, op weg naar het nieuwe theater dat hopelijk in 2023 aan de Molenstraat op de plaats van de Huidge Schroef geopend zal worden. Daarom denken we ook na over nieuwe activiteiten die we daar in de komende jaren kunnen gaan uitvoeren. Daarbij zoeken we  ook de samenwerking met andere organisaties die actief zijn op cultureel/maatschappelijk gebied. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de scholen, het filmhuis, klassieke concerten in het van Goghkerkje, enz. Daarbij willen we ook veel meer gebruik gaan maken van communicatieplatforms als Facebook, Instagram, Whatsapp, enz. 

Voor het verder uitwerken van deze plannen zijn we op zoek naar nieuw talent. 

Ben jij handig met sociale media en lijkt het je leuk om ons te helpen bij het promoten van onze activiteiten? Of vind jij het leuk mee te denken over (nieuwe) activiteiten? Dan zijn wij op zoek naar jou en zouden we graag kennis met je willen maken. Stuur ons een berichtje (theater@cczundert.nl) en dan nodigen we je uit voor een vrijblijvend gesprek.

 


 

 

 

 

Wijzigingen in de kaartverkoop vanaf 2022 

 

Op dit moment sturen wij bij reserveren van tickets de kaartjes niet naar je toe, maar controleren we, als je de voorstelling bezoekt, je resevering aan de hand van een lijst uit ons reserveringssysteem. Dat bespaart kosten en helpt ons om het theaterkaartje betaalbaar te houden.

 

 

Vanaf 2022 gaan we over op een nieuw, meer eigentijds ticketsysteem. Bij het reserveren kun je je toegangskaartje downloaden en opslaan en/of afdrukken. Wij kunnen je kaartje voor aanvang van de voorstelling scannen vanaf je telefoon of uitgeprint kaartje. In onze volgende nieuwsbrief zullen we uitgebreider uitleggen hoe je dit systeem kunt gebruiken. Natuurlijk zetten we die informatie ook op onze website.

Bekijk deze nieuwsbrief online | Afmelden