Stichting CultuurCentrum Zundert
 

Willem Vermandere: 'Heden, verleden en toekomst'

Zaterdag 28 september 2019

Aanvang: 20.30 uur

Entree: € 18

 

 

Willem Vermandere: een bijzonder mens, een filosoof en begenadigd zanger/verteller. Maar daarnaast is hij ook nog beeldhouwer, schilder en schrijver. Zijn teksten zijn als literatuur en zijn muziek heeft een zuidelijk timbre.

Hij kan als geen ander liedjes over het leven, personen, gebeurtenissen en de maatschappij op een conférence-achtige manier en met een unieke mimiek aan elkaar breien. Dit alles vindt zijn weerslag in zijn theaterprogramma. Een ‘concert’ van Willem is steeds een sfeervol programma met een mengeling van oud en nieuw werk. Willem mijmert over het heden, het

verleden en de toekomst. 

De pers over een optreden  van Vermandere: “Twee uur Vermandere, de tijd vliegt voorbij!” “Vermandere ontroert, vertedert en charmeert het publiek, houdt ze een spiegel voor en maakt ze aan het lachen”. De muzikanten: Freddy Desmedt: klarinetten, saxofoons en fluiten - Pol Depoorter: gitaren en mandoline. "Heden, verleden en toekomst"; een avond lang genieten!.

                                                                        “Zijn liedjes zijn

als hout & steen

Zijn wijsjes

als van water

Zijn wijsheid

is van vroeger nog

en voor heel veel later”

- Herman van Veen-  

 

 

 

 

The Boss Brothers: 'Bruce Springsteen Tribute'

Vrijdag 11 oktober 2019

Aanvang: 20.30 uur

Entree: € 15

 

Bruce Springsteen wordt al sinds 1975 beschouwd als één van de meest toonaangevende rockiconen ter wereld. Buiten zijn grote hits zoals o.a. Born To Run, The River, Dancing In The Dark en Streets Of Philadelphia, onderscheidt ‘The Boss’ zich vooral op het podium van andere artiesten. Met zijn befaamde E Street Band geeft hij marathonconcerten die regelmatig uitlopen tot wel langer dan 3 uur. Tijdens deze concerten wordt het publiek met een dynamische podiumpresentatie en veel interactie meegenomen in een onvergetelijke avond.

The Boss Brothers is dè Nederlandse Bruce Springsteen tributeband die deze concerten tot in perfectie nastreeft. Met hun authentieke podiumact spelen zij, ook op verzoek, vele Springsteen-klassiekers voor iedere liefhebber en diehard-fan in legendarische live-arrangementen.

Dus kom dansen op en meezingen met de overbekende Springsteen songs!!

Silke van Kamp, Leandro Ceder en Claire Hordijk:

'Chimo zei Lila'

 

Zaterdag 19 oktober 2019

Aanvang: 20:30 uur

Entree: € 18

 

 

”En je stelt je voor dat er een uitweg is
Dagen stel je je dat voor
Dat de hemel op je neerkijkt
En zich voorstelt hoe je daar staat
En dat er iets
Gebeurt
En toen kwam Lila”

 

 

‘Chimo Zei Lila’ is een radicale theaterbewerking van het boek Lila dit ça: de spraakmakende roman uit 1996 geschreven door de anonieme schrijver Chimo.

Chimo woont in een grauw, uitzichtloos Parijs’ banlieue wanneer hij Lila ontmoet. Ze is openhartig, schaamteloos en praat het liefst over seks.

 

Vanaf het moment dat Lila begint te praten onthoudt hij álles wat ze zegt en doet. ‘Chimo Zei Lila’ is een vertelling over vrouwelijke seksualiteit en liefde in een wereld waar schoonheid weinig voorkomt. De voorstelling is een reis door herinneringen van hoop, wanhoop, liefde, erotiek, intimiteit en afwezigheid. Humorvol en schaamteloos spelen Chimo en Lila als kinderen een spel dat dreigt mis te lopen. Want een begin van iets nieuws is onlosmakelijk verbonden aan de angst voor het einde daarvan.

 

Jury Nederlands theaterfestival: …”Het spel van de acteurs is subtiel en uitbundig tegelijkertijd en steekt rauw af tegen het simpele en doeltreffende decor van tl-lampen. Juist door te schakelen tussen personage en vertelling doen de woorden hun werk. Zonder ook maar ergens het sentiment op te zoeken slaat deze voorstelling in als een bom.”

 

(Na de voorstelling gaan de acteurs en regisseur in op vragen over het stuk en over hun status als nieuwe makers)

 

Het programmeren van “Chimo zei Lila” is mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds en is genomineerd voor de BNG-bank theaterprijs van het Nederlands theater festival !!

 

Tour of Freedom in concert

Zaterdag 26 oktober 2019

Aanvang: 20.00 uur

Entree: gratis

Dit concert wordt aangeboden door de gemeente Zundert

U kunt uitsluitend kaartjes reserveren via het e-mailadres anjerconcert@zundert.nl

 

De Fanfare ‘Bereden Wapens’ nodigt u uit om samen met hen de vrijheid te vieren. Dit professionele Fanfareorkest van de Koninklijke Landmacht biedt u een programma met een zeer gevarieerd muzikaal scala én met een boodschap. 75 jaar vrijheid wordt gevierd, maar ook wordt er stilgestaan bij de offers die er in het verleden gebracht zijn om deze vrede te bewerkstelligen en wat er voor nodig is om onze vrijheid nu en in de toekomst te waarborgen. Samen met drie Vlaamse zangeressen “Les Chouettes” beloven ze u een spetterende voorstelling van een hoog muzikaal niveau!

 

 

Let op: aanvragen voor kaartjes worden afgehandeld in volgorde van binnenkomst bij de gemeente.

 

De gestampte meisjes:  F*ke it

 

Vrijdag 1 november 2019

Aanvang: 20.30 uur

Entree: € 18

 

     foto: Dennis van Tergouw

 

Soms lijkt het leven een grote show. Door social media en de ‘hoe gaat het? Met mij goed’ gesprekken lijkt of het met iedereen om je heen goed gaat, behalve met jou. Durven we nog eerlijk antwoord te geven? En wordt er dan oprecht geluisterd? Mogen we eerlijk zijn of moeten we liegen en altijd blijven lachen? Hoe lang kan jij dit volhouden en wanneer beginnen jouw leugens je in te halen. En wat gebeurt er als je faalt?

 

Na het succes van ‘BALLEN 2.0’ maken De Gestampte Meisjes een show vol magie en illusies waarin alles goed lijkt te gaan. Drie showgirls proberen de schijn hoog te houden, maar wat schuilt er nou echt achter die lachende gezichtjes?

 

 

De Gestampte Meisjes maken op zeer geestige wijze gehakt van het ideaalbeeld dat media neerzetten van jonge vrouwen en hun gedrag ten aanzien van mannen – Theaterkrant ****

Micheline van Hautem en Erwin van Ligten: 'Zing, vecht, huil, bid...'

Zaterdag 16 november 2019

Aanvang: 20.30 uur

Entree: € 18

 

Al elf jaar lang vormen de Vlaamse zangeres Micheline Van Hautem en topgitarist Erwin van Ligten een geweldig muzikaal paar. Ze gaan naar de kern van een lied en dagen elkaar uit. Dat deden ze al met Jacques Brel, nu doen ze het met Ramses Shaffy. Het is geen toeval dat hun nieuwe programma speelt in 2019: het jaar dat de zanger alweer tien jaar niet meer onder ons is. In ‘Zing, vecht, huil, bid…’ wordt het repertoire van Nederlands meest kleurrijke chansonnier in een vrouwelijk jasje gestoken. ‘De Shaffy Cantate’, ‘Het is stil in Amsterdam’, ‘Sammy’, ‘Laat Me’, ze komen allemaal voorbij, afgewisseld met verhalen over Ramses’ roemruchte leven.

Stefano Keizers: 'Sorry Baby'

Zaterdag 7 december 2019

Aanvang:  20.30 uur

Entree: € 18

 

   foto: Lotte Bronsgeest

 

Sorry dat ik besta, dat je zoveel hebt moeten huilen, dat ik er nog ben, dat je zo weinig aan me hebt. Sorry baby dat ik niet opnam, dat ik geen tijd wilde maken, dat ik het allemaal vergeten ben. Sorry dat ik me zo gedragen heb, en dat je zo weinig op mij hebt kunnen bouwen. Sorry dat ik er niet altijd voor je was, dat ik er nooit voor je was, sorry dat ik je ben tegengekomen, sorry dat je mij hebt leren kennen. Sorry voor de hele mikmak, sorry voor alle keren.

Sorry voor het huis en de spullen en het water, voor de rook en voor de dieren. Sorry nog voor mij en sorry ook voor alle andere mensen

Volle Maon

Vrijdag     17 januari 2020  20.00 uur

Zaterdag   18 januari 2020  20.00 uur

Zondag     19 januari 2020  14.00 uur

Vrijdag     24 januari 2020   20.00 uur

zaterdag   25 januari 2020   20.00 uur

 

Informatie over toegangsprijs en kaartverkoop volgt z.s.m.

 

De Volle Maon staat garant voor een avondje ongecompliceerde humor. Verschillende Zundertse groepen en solisten vermaken u met onnavolgbare stetches en liedjes. Ben je een plaatselijke bekendheid? Dan kun je jezelf zomaar tegenkomen in de voorstelling. Je lachspieren worden op de proef gesteld door het bonte gezelschap van de Volle Maon.

 

 

Cameretten festival: 'Finalistentoernee 2019'

Donderdag 13 februari 2020

Aanvang: 20.30 uur

Entree: € 18

 

 

Na het succes van vorig jaar hebben we wederom de (nieuwe) finalisten van het Cameretten festival weten te strikken.

 

De finalisten trekken langs theaters, poppodia en bibliotheekzalen om hun prijswinnende show aan jou te laten zien. Ongemakkelijke sketches, herkenbare typetjes en hilarische grappen: tijdens de finalistentour komt van alles voorbij. Alsof je op een toverbal sabbelt. Tijdens deze avonden maken de artiesten van de toekomst vlieguren op het podium. En jij kunt voortaan zeggen: ‘Ik heb die komieken gezien voordat ze stadions uitverkochten.’

 

 

 

’Deze cabaretiers wonnen Cameretten en hebben het pad geplaveid voor de volgende generatie aanstormende talenten: Brigitte Kaandorp, NUHR (Niet Uit Het Raam), Plien en Bianca, Theo Maassen, Eric van Sauers, Marc-Marie Huijbregts, Klaasen & Sandifort, Ronald Goedemondt, Daniel Arends, Patrick Laureij, Janneke de Bijl, Chris Verlaan en vele anderen.

 

 

 

 

Dit jaar neemt Hé-Cabaret & Theatergroep jullie mee naar Sherwood! Daar wonen Robin Hood en zijn vrienden. Zij stelen geld van rijke mensen en geven het aan de armen. maar daar is natuurlijk niet iedereen even blij mee... Gelukkig staan de dieren in het bos aan de kant van Robin en zijn goede rovers. Kunnen zij de vrienden helpen om uit handen te blijven van de gemene Prins? En zal Robin het hart veroveren van de mooie Lady Marian die in het kasteel woont?

 

In deze stoere familievoorstelling van Hé-Cabaret & Theatergroep komen spanning, magie en liefde bij elkaar in een verhaal vol actie. Een groot avontuur voor jong en oud.

 

 

vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 maart 2020

vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 maart 2020

Aanvangstijden: zondagen 14.00 uur, andere dagen 19.00 uur

Entree:  € 10

Guido Weijers:  'Masterclass Geluk'

Een vrolijk wetenschappelijk theatercollege over geluk.

 

Zaterdag 21 maart 2020

Aanvang: 20.30 uur

Entree: € 25

Deze voorstelling is inmiddels uitverkocht !

 

 

Vergeet alle zelfhulpboeken over geluk. Neem afscheid van zelfbenoemde geluksgoeroes. Stop met mindfulness, yoga of meditatie! Guido blijft ver weg van zweverig gedoe en belicht de wetenschappelijke kant van geluk. Wat is geluk concreet? Waarvan worden we gelukkiger? 

 

 

 

Weijers volgde Masterclasses over 'geluk‘ aan de Erasmus Universiteit, sprak op TEDTALK over dit onderwerp en deed in Bhutan onderzoek naar het Bruto Nationaal Geluk.

 

Uitdagende quotes, sterke anekdotes en korte verhalen komen voorbij en laten zien wat ons gelukkig maakt en hoe we ons geluk kunnen beïnvloeden. Antwoorden op vragen. We beloven geen 'cabaret'. Wel garanderen we dat u met meer inzichten en geluk naar huis gaat dan u bent gekomen.

 

GEEN CABARET
WEL GRAPPIG!

Ronald Giphart en Jaap Robben: 'Ja'

Zaterdag 4 april 2020

Aanvang: 20.30 uur

Entree: € 18

 

Van oudsher zijn het schrijvers die soelaas bieden voor sluimerende somberte. Als vertegenwoordigers in troost hebben de afgelopen jaren veel auteurs door het land getrokken: Remco Campert, Jan Mulder, Bart Chabot, Martin Bril, Joost Zwagerman, Stella Bergsma, Marion Pauw, Susan Smit en vele anderen.

Ronald Giphart en Jaap Robben voegen zich nu bij hen, met een energieke en vrolijke voorstelling vol literair variété, waarin zij veelvuldig ‘ja' gaan zeggen.

 

We hoeven namelijk niet op alles verbeten ‘nee’ te roepen of tweeten. Wij beweren ja! Ja, tegen vermakelijke verhalen. Ja, tegen fijne feiten. Ja, tegen lievelingsgeluiden. Ja, tegen het zingen van een liedje. Ja, tegen alle nuances van ja. Jaha. Jaja. Jaah!

De schrijvers gaan doen waar ze het meest plezier in hebben: voor hen is er niets fijner dan het publiek mee te nemen op een zowel ontroerende als hilarische ontdekkingsreis door de kronkels van hun geest. En voor wie mee wil op die tocht, is er eigenlijk maar één antwoord: ja!

Jaap Robben (1984) is de jeune prince van de Nederlandse letteren, zijn romans Birk en Zomervacht zijn mateloos populair. Op het podium heeft hij zich ontpopt als een energieke theaterpersoonlijkheid. Ronald Giphart (1965) schreef vele lievelingsboeken en brengt hele generaties aan het lezen. In elke boekenkast van Nederland tref je wel een titel van hem aan. In het verleden toerde hij met Joost Zwagerman, Martin Bril, Nico Dijkshoorn en zijn vaste partner Bart Chabot.

Rob Scheepers:  'Gulzig'

Zaterdag 2 mei 2020

Aanvang: 20.30 uur

Entree: € 18

 

Na zijn cabaretdebuut in 2014 gebeurde er veel. Tournees verkochten uit, radio- en televisieoptredens volgden en zijn eerste landelijke tournee sloot hij af in een vol DeLaMar theater in Amsterdam. Na zijn traditionele Nieuwjaarsconference onder de rivieren is het nu tijd voor zijn derde landelijke show.

Geen hoofdzonde is Rob vreemd.

 

 

Rob is gulzig. Want waarom tevreden zijn? Hij wil meer likes, meer qualitytime, meer optredens, meer borrelnootjes, meer schermtijd, meer borsthaar, meer bezoekers en meer geld. Gewoon meer, meer, meer……..van alles! Waarom? Om indruk te maken. Op iedereen die hij kent en niet kent. Maar wie wil dat nou niet?

 

Rob doet er in ieder geval vrolijk aan mee en vindt het heerlijk. Dus kan u nog meer grappen verwachten. En meer verhalen. En meer lachen. Meer van alles!
 

“De timing van Rob Scheepers – niet onbelangrijk bij cabaret – is perfect” en “vakkundig en snedig” (Eindhovens Dagblad)         

 

Quatre Ventos:  'Fado Mundo'

Zaterdag 16 mei 2020

Aanvang: 20.30 uur

Entree: € 18

 

 

De Portugese zanger en gitarist Emanuel Pessanha is sinds twintig jaar de voorman van het ijzersterke fadokwartet Quatro Ventos. Om te laten zien dat de fado veel meer is dan alleen een Portugees muziekgenre, brengt de groep in ‘Fado mundo’ een verrassende selectie Portugese versies van liedjes uit alle windstreken, eh... uit quatro ventos dus. Hierbij valt te denken aan fado-arrangementen van nummers van onder meer Ramses Shaffy, Sting, Charles Aznavour en Jacques Brel.

 

Daarnaast spelen de mannen de in hun ogen mooiste fado’s die ooit zijn geschreven.

 

 

de Volkskrant over Quatro Ventos:

“Meeslepende muziek met warmte gespeeld. (…) Emanuel Pessanha heeft een prachtige, donkerbruine stem en treft de juiste toon tussen ontspanning en passie. Volks en poëtisch, zoals het hoort bij fado. (…) Een geweldige band!”

 

Arjan Erkel:  'Vrijheid van denken en doen'

Zaterdag 6 juni 2020

Aanvang 20.30 uur

Entree: € 18

 

Vrijheid van denken en doen is de buitengewoon indrukwekkende voorstelling van Arjan Erkel over zijn ontvoering in Dagestan. Over 607 bange dagen ontbering en onzekerheid. Over de weg van hoop, moed en kracht naar (innerlijke) vrijheid. Het theaterprogramma wordt gelardeerd met muziek die Arjan Erkel hielp om Oerend Hard verder te gaan. Hij raakt je.

 

Publieksreactie: ‘Arjan is geen acteur en geen zanger, maar dat is nu net de kracht: het publiek beseft dat het niet kijkt naar iemand die het speelt, maar naar iemand die het écht heeft meegemaakt en ondergaan. De ontvoering, de angst, het verdriet maar ook de nodige humor en de muziek die hem er doorheen sleepten. Met als toegevoegde waarde het gitaarspel van de sympathieke Jan Wilm Tolkamp (Normaal). Een aanrader om te bezoeken.’

 

tekst en performance: Arjan Erkel
gitaar en zang: Jan Wilm Tolkamp

 

© 2019 Websites & Zo