januari 2020 extra

CultuurCentrum Zundert

Extra Nieuwsbrief

januari  2020

Openingstijden
Theaterkassa

 

Wo. 14.00 - 17.00
Za. 10.00 - 12.00

Beste ,

 

Wij proberen voor het begin van een theaterseizoen een zo volledig mogelijk programma samen te stellen. Dat maken wij dan bekend via een huis-aan-huis brochure, de website en op facebook. Heel af en toe krijgen we in de loop van een theaterseizoen de kans een extra voorstelling te boeken. Dit seizoen hadden we al de extra de voorstelling 'Fair' van de ID theatercompany waarin ook onze plaatsgenote Marleen Hendrickx meespeelde. Een mooie en drukbezochte voorstelling. 

En onlangs hebben we onverwacht de kans gekregen om een voorstelling naar Zundert te halen waarin de Amerikaanse gitaarvirtuoos Charlie Hunter en de zangeres Lucy Woodward jazz en soul vertolken op het hoogste niveau. Zij worden daarbij begeleid op drums door.....Niek de Bruijn. Jawel alweer een artiest met een Zundertse achtergrond.

 

 


 

 

Zaterdag 29 februari 2020:

Charlie Hunter, Lucy Woodward en Niek de Bruijn    

 

 

Op zaterdag 29 februari geven Charlie Hunter, Lucy Woodward en Niek de Bruijn een concert in Cultuur Centrum Zundert als onderdeel van hun Europese tour. Een unieke kans om deze topmuzikanten in Nederland te horen en te zien.

 

Charlie Hunter en Lucy Woodward staan ​​er beiden om bekend dat ze uitblinken in verschillende genres. Ze bewogen zich deels in dezelfde muziekscenes voordat ze vorig jaar besloten om samen te gaan werken. Ze toerden intensief en namen een album op met bijzondere uitvoeringen van klassieke popmuziek  variërend van Blind Willie Johnson tot Terence Trent D’Arby en Nina Simone.

 

De virtuoze gitarist Charlie Hunter heeft een carrière van meer dan vijftien jaar, waarin hij bijna twintig albums uitbracht, en werkte met artiesten als Norah Jones, Mos Def, John Mayer en D’Angelo. Hij wordt wereldwijd gezien als een autoriteit op de zeven- en achtsnarige gitaar en blijft zijn publiek verbazen met zijn vermogen om tegelijkertijd smakelijke baspartijen, melodieuze leadpartijen en swingende ritmes te spelen.

 

Lucy Woodward had in 2003 in de Verenigde Staten een Top 40-radiohit met het nummer Dumb Girls. De eigenzinnige zangeres nam geen genoegen met de geldende normen van de popindustrie, en bracht een aantal jaren later zelf albums uit op het legendarische jazzlabel Verve en, na vele samenwerkingen met de band, op het aan Snarky Puppy gelieerde label GroundUP Music. Ze werkte met Pink Martini en de WDR Big Band en zong backing vocals voor iconen als Rod Stewart, Celine Dion en Barbara Streisand.

 

De jonge, in Zundert opgegroeide jazzdrummer Niek de Bruijn is een bekend gezicht in de Europese muziekscene. Zo toerde hij reeds eerder met Lucy Woodward en Charlie Hunter en met New Cool Collective, Matt Bianco, Candy Dulfer, Bireli Lagrene en de Houdini’s. In 2013 ontving hij de prestgieuze Erasmus Jazzprijs

 

 

 

Bezetting:
Charlie Hunter – gitaren
Lucy Woodward – zang
Niek de Bruijn – drums

 

Voorproefje:

Charlie Hunter en Lucy Woodward:  klik hier

Klik hier voor een recensie van twee eerdere optredens

 

 

datum:    zaterdag 29 februari

aanvang  20.30 uur 

entree:    € 15,00

kaartjes reserveren: www.cczundert.nl/tickets

 

 

 

 

Bekijk deze nieuwsbrief online | Afmelden