maart 2022

CultuurCentrum Zundert

Nieuwsbrief  maart  2022

De theaterkassa is tot nader bericht gesloten.

Beste ,

 

Corona lijkt gelukkig langzaam maar zeker onder controle. Alle beperkende maatregelen voor onze voorstellingen zijn inmiddels vervallen. Dat betekent dat wij in de komende maanden de draad weer oppakken met enkele mooie voorstellingen. Die zullen nog steeds plaatsvinden in Koutershof in Rijsbergen.Volgens de huidige planning zal de nieuwe Schroef in Zundert in de loop van 2024 klaar zijn. Dat betekent dat we nog ongeveer 2 theaterseizoenen te gast zullen zijn in Koutershof, waar we ons inmiddels al goed thuis voelen.

 

 

In deze nieuwsbrief vindt u meer info over de 2 komende voorstellingen.

 


 

 

Vrijdag 29 april 2022:  Willem Vermandere: 'Willem 80, op naar de 100'.

 

vrijdag 29 april 2022

de voorstelling vindt plaats in Koutershof Rijsbergen

het begint om 20.30 uur

een kaartje kost € 18,00 

 

"Op naar de honderd!". Willem is inmiddels 82 en staat ruim 50 jaar op de planken.

Willem Vermandere bracht als multidisciplinair kunstenaar op zijn 80e de nieuwe CD 'Confessies' uit en gelijktijdig een nieuw boek 'Als 't maar geestig is' (Lannoo), vol prenten en vertellementen.

 

Reden te meer om dit alles als basis te gebruiken voor zijn nieuwe programma "Op naar de honderd, Willem is 80". 

Zijn nieuwe liedjes hebben het over wat hem bezig houdt of waar hij 'niet goed van was'. Een verrassend geestig programma, waarbij 'geestig' niet alleen staat voor grappig, gevat, maar ook voor het diepgaande  'vol van geest'. Een doordenkertje -zoals menig andere zinssneden- waar Willem kampioen in is. Mis deze 80e verjaardagstoernee niet in het jaar waarin hij 50 jaar op de planken staat. 

 

Laat zowel jong en oud meedrijven op zijn unieke muziek en kleurrijke vertellementen. Dit alles krachtig geworteld door histories en emoties vanuit het verleden en het heden van zijn vlakke Vlaamse land.

 

Citaat van Willem:

 

"Dat ik in 't jaar 2040 honderd jaar word, mag je gerust weten. De feestelijkheden hieromtrent worden ingezet, 20 jaar op voorhand. Oude en nieuwe liedjes, zotte en serieuze vertellementen, om de liedjes zonder woorden niet te vergeten.Hoe zou een tachtigjarige zanger die zwerftochten door onze lage landen overleven, zonder zijn muzikanten-trawanten: Pol met zijn gitaren en Freddy met zijn blazers. 

Zangers zijn zwervers, mensenzot tot hun stokouwe dag, altijd graag onderweg, blanke mannen met zigeunerbloed. Dat wordt een jarenlang feest".

 

Op naar de honderd!

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Vrijdag 20 mei 2022:  Finalisten Cameretten               

 

 

vrijdag 20 mei 2022

de voorstelling vindt plaats in Koutershof Rijsbergen

het begint om 20.30 uur 

een kaartje kost  €18,00

 

Een vaste traditie in ons programma: de 3 finalisten van het Cameretten cabaretfestival komen tijdens hun landelijke toer ook langs in ons theater.

In de voorbije jaren heeft Cameretten een aantal artiesten voortgebracht die uitgegroeid zijn tot toppers in de cabaretwereld, zoals Herman Finkers, Theo Maassen, Ronald Goedemondt en Jandino Asporaat.

In 2019 was Chris Verlaan de winnaar. Hij speelde onlangs zijn eerste avondvullende show bij ons en dat leverde een erg geslaagde voorstelling op.

 

 

In 2021 was Thjum Arts de winnaar. Hij werd zowel door de vakjury als door de publieksjury gekozen tot de beste van de 3 finalisten. 

Op 20 mei kun je beoordelen of dat terecht is. Dan komt Thjum Arts samen met de twee andere finalisten Teun Wolters en de Blauwe Vinkjes naar De Koutershof. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met een nieuwe lichting cabaretiers.

 

Thjum Arts

Voorstelling: 'Tijdloos Genot'

 

Thjum speelt in zijn voorstelling Tijdloos genot een anti-held en dat doet hij met verve. Hij heeft een bewuste keuze in timing gemaakt die spanning creëert. Met zijn intelligente grappen kiest hij de route van het understatement. Zijn onderwerpen
zijn misschien niet de meest originele, maar hij weet er beeldend over te vertellen en zijn punchline is vaak toch net anders dan je verwacht. De rode draad is dat zijn lichaam ‘achterloopt’ op zijn hoofd waardoor hij bijvoorbeeld pas op zijn 2e is gaan lopen. Dat hoofd blijkt gaandeweg nogal dominant tót de verrassende extatic dance. Dat zou een mooi slot van het halfuurtje vormen, want daarna is de spanningsboog doorbroken. Thjum is een innemende persoonlijkheid die zijn publiek vanaf het begin meeneemt en weet vast te houden.

 

 

                                                                       

Teun Wolters   

voorstelling: 'De titel is gefingeerd wegens mogelijk schadelijke inhoud'.

 

 

Teun is misschien meer een performance artiest dan een cabaretier. Hij geeft commentaar op nagenoeg al zijn handelingen en het publiek wordt onderdeel van
de voorstelling. Hij bevraagt alle theaterwetten – letterlijk – maar plaatst zichzelf daarmee wel buiten de situatie. Die vorm zorgde er bij de jury voor dat we een parallel zien met deze tijd. Teun bevraagt alle regels. De tijdgeest wordt daarmee goed gevangen: breek je de regels of volg je ze? Wat kan er en wat kan er niet?
 
En wat is de rol van de cabaretier in de samenleving? De realiteit sluipt het theater in en dat dreunt na. De jury ziet een intelligente en innemende maker, maar vraagt zich wel af hoe dit programma avondvullend moet worden gemaakt

 

 

 

 

Blauwe Vinkjes      

voorstelling: 'nu al een hit'.   

 

De Blauwe Vinkjes brengen klassiek cabaret met een 21e eeuwse invulling, hun mix van sketches, typetjes en liedjes is snappy, hip én zit boven op de actualiteit. Als enige act binnen het festival mikt dit duo vol op (politiek) engagement en dat is spannend, zeker in deze roerige tijd. Hun invulling van het fenomeen ‘persconferentie’ is knap gedaan. Maar door alleen maar personages te spelen, is het voor de jury moeilijk te zien wie Manon en Kevin zelf zijn. Ook in hun samenspel zit volgens ons nog ruimte voor ontwikkeling, ze spelen soms náást elkaar in plaats van mét elkaar.
Dat ze de geijkte man-vrouwverhouding – met name in de liedjes – op de schop gooien is verrassend, het tempo van de voorstelling ligt aangenaam hoog en ze weten de zaal bij de lurven te grijpen.
 
 

 

INFO kaartverkoop  

 

Kaartjes voor de voorstellingen kun je bestellen via de website (www.cczundert.nl/tickets). Wij sturen de kaartjes niet toe. Wij plaatsen je reservering op een lijst en checken voor aanvang van de voorstelling of je gereserveerd hebt. Op die manier kunnen wij de kosten van versturen besparen en je kaartje betaalbaar houden.

Reserveren kan ook per telefoon. Je kunt daarvoor bellen met 06 21 40 64 62.

 

 

 

 

 

 

Bekijk deze nieuwsbrief online | Afmelden