Bij ons... in het theater Zundert
 

 

 

Klassieke concerten van Goghkerkje

 

De concerten worden gegeven in het kerkgebouw van de Nederlands Hervormde Kerk. De vader van de schilder Vincent van Gogh was hier 22 jaar dominee en Vincent is in 1853 in Zundert geboren. Vandaar de naam Van Goghkerkje.

De concerten die hier plaats vinden worden georganiseerd door een aparte werkgroep. 

 

Ieder concert begint om 15.30 uur. De entree bedraagt € 5,-- incl. een kop koffie of thee na afloop. Informatie vindt u ook op www.concerten-vangoghkerkje.nl 

  

zondag 9 december: A la Vita Bona

 

Op zondag 9 december zal er in het Van Goghkerkje te Zundert een lichtend adventsconcert plaatsvinden. Het belooft een betoverende en feestelijke kerstreis te worden met het Ensemble Romancero.

Mirjam Wesselink de Barrientos (sopraan), Michael Benedik (gitaar) en Rodrigo Barrientos (percussie) brengen dan hun programma “ A la Vida Bona”, een muzikale ode aan al het goede van het leven. Kerstliederen uit de diverse windstreken van  Europa worden hier afgewisseld met feestelijke romances en ballades uit de lage landen en Spanje. Bijzonder is dat ook hun zoon Gustavo (12 jaar) met zijn heldere jongenssopraan een bijzondere bijdrage levert aan dit kerstconcert.

Mirjam Wesselink de Barrientos legde zich toe op de vertolking van Spaanstalige liederen en het Italiaanse “Bel Canto” repertoire, muziek waar zij van jongs af aan mee vertrouwd was en meerdere malen mee optrad in Amsterdam. Gitarist Michael Benedik studeerde klassiek gitaar in Dortmund en in Utrecht. Als solist verzorgde hij optredens in Vredenburg, Parijs, Siena en Vuelva. Voor meerdere theaterproducties schreef hij de muziek, vaak door flamenco geïnspireerd, die hij tevens uitvoert. Rodrigo Barrientos is als percussionist van oude muziek ensembles actief in Utrecht, Amsterdam en in Duitsland. Als producent verzorgt hij klassieke CD producties van musici om hem heen. Gustavo Barrientos Wesselink zong al jong de sterretjes van de hemel. Samen met zijn ouders en grootmoeder gaf hij gedurende enige jaren performances in het Van Abbemuseum te Eindhoven.

Het concert vindt plaats op zondag  9 december in het Van Goghkerkje te Zundert.

Aanvangstijd 15:30 uur Entree € 6,--

Info en reserveren via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. ,

of per telefoon 076-5976419.

Informatie over de concerten vindt u op www.concerten-vangoghkerkje.nl

 

 


 

zondag 10 februari 2019: Piano-concert Matteo Mijderwijk  

 

 

Matteo Mijderwijk is een jonge allround toetsenist en componist. Hij is tevens als organist verbonden aan de Oude Lutherse Kerk in Amsterdam. 
Eertijds was Matteo organist in het Van Goghkerkje.
Inmiddels worden zijn albums geprezen en zijn zijn composities uniek.
Matteo Mijderwijk speelt muziek van zijn 3 albums op de piano.

 

 

 

 

 


 

 

Zondag 7 april 2019: Het beste van de Nieuwe Veste   

 

Traditiegetrouw sluit een delegatie van de Bredase Muziekschool ons concertseizoen af.
Meer informatie volgt zo spoedig mogelijk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2019 Websites & Zo