Stichting CultuurCentrum Zundert
 

zaterdag
28 september 2019

vanaf 20:30
Heden, verleden en toekomst

Heden, verleden en toekomst - Willem Vermandere

€ 18,00
 
Heden, verleden en toekomst


Willem Vermandere: een bijzonder mens, een filosoof en begenadigd zanger/verteller. Maar daarnaast is hij ook nog beeldhouwer, schilder en schrijver. Zijn teksten zijn als literatuur en zijn muziek heeft een zuidelijk timbre. Hij kan als geen ander liedjes over het leven, personen, gebeurtenissen en de maatschappij op een conférence-achtige manier en met een unieke mimiek aan elkaar breien. Dit alles vindt zijn weerslag in zijn theaterprogramma. Een ‘concert’ van Willem is steeds een sfeervol programma met een mengeling van oud en nieuw werk. Willem mijmert over het heden, het verleden en de toekomst.

De muzikanten: Freddy Desmedt: klarinetten, saxofoons en fluiten, Pol Depoorter: gitaren en mandoline.

De pers over een optreden van Vermandere: “Twee uur Vermandere, de tijd vliegt voorbij!”  “Vermandere ontroert, vertedert en charmeert het publiek, houdt ze een spiegel voor en maakt ze aan het lachen!”
http://willem-vermandere.be/
 

vrijdag
11 oktober 2019

vanaf 20:30
De Bruce Springsteen tributeband

De Bruce Springsteen tributeband - The Boss Brothers

€ 15,00
 
De Bruce Springsteen tributeband


Bruce Springsteen wordt al sinds 1975 beschouwd als één van de meest toonaangevende rockiconen ter wereld. Buiten zijn grote hits zoals onder andere Born To Run, The River, Dancing In The Dark en Streets Of Philadelphia, onderscheidt ‘The Boss’ zich vooral op het podium van andere artiesten. Met zijn befaamde E Street Band geeft hij marathonconcerten die regelmatig uitlopen tot wel langer dan drie uur. Tijdens deze concerten wordt het publiek met een dynamische podiumpresentatie en veel interactie meegenomen in een onvergetelijke avond.
The Boss Brothers is dè Nederlandse Bruce Springsteen tributeband die deze concerten tot in perfectie nastreeft. Met hun authentieke podiumact spelen zij, ook op verzoek, vele Springsteen-klassiekers voor iedere liefhebber en diehard-fan in legendarische live-arrangementen.
Dus kom dansen op en meezingen met de overbekende Springsteen songs!!
https://www.thebossbrothers.nl/
 

zaterdag
19 oktober 2019

vanaf 20:30
Chimo zei Lila

Chimo zei Lila - Silke van Kamp, Leandro Ceder & Claire Hordijk

€ 18,00
 
Chimo zei Lila


‘Chimo zei Lila’ is een radicale theaterbewerking van het boek Lila dit ça: de spraakmakende roman uit 1996 geschreven door de anonieme schrijver Chimo.
Chimo woont in een grauw, uitzichtloos Parijs’ banlieue wanneer hij Lila ontmoet. Ze is openhartig, schaamteloos en praat het liefst over seks. Vanaf het moment dat Lila begint te praten onthoudt hij álles wat ze zegt en doet. ‘Chimo Zei Lila’ is een vertelling over vrouwelijke seksualiteit en liefde in een wereld waar schoonheid weinig voorkomt. De voorstelling is een reis door herinneringen van hoop, wanhoop, liefde, erotiek, intimiteit en afwezigheid. Humorvol en schaamteloos spelen Chimo en Lila als kinderen een spel dat dreigt mis te lopen. Want een begin van iets nieuws is onlosmakelijk verbonden aan de angst voor het einde daarvan.

Jury Nederlands theaterfestival: ”Het spel van de acteurs is subtiel en uitbundig tegelijkertijd en steekt rauw af tegen het simpele en doeltreffende decor van tl-lampen. Juist door te schakelen tussen personage en vertelling doen de woorden hun werk. Zonder ook maar ergens het sentiment op te zoeken slaat deze voorstelling in als een bom.”

(Na de voorstelling gaan de acteurs en regisseur in op vragen over het stuk en over hun status als nieuwe makers) Genomineerd voor de BNG Bank theaterprijs van het Nederlands theater festival! ‘Chimo zei Lila’ is mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds. 
 

vrijdag
1 november 2019

vanaf 20:30
F*ke it

F*ke it - De Gestampte Meisjes

€ 18,00
 
F*ke it


Soms lijkt het leven een grote show. Door social media en de ‘hoe gaat het? Met mij goed’-gesprekken lijkt of het met iedereen om je heen goed gaat, behalve met jou. Durven we nog eerlijk antwoord te geven? En wordt er dan oprecht geluisterd? Mogen we eerlijk zijn of moeten we liegen en altijd blijven lachen? Hoe lang kan jij dit volhouden en wanneer beginnen jouw leugens je in te halen. En wat gebeurt er als je faalt? Na het succes van ‘BALLEN 2.0’ maken De Gestampte Meisjes een show vol magie en illusies waarin alles goed lijkt te gaan. Drie showgirls proberen de schijn hoog te houden maar wat schuilt er nou echt achter die lachende gezichtjes?
Terug in Zundert!!!

Theaterkrant: “De Gestampte Meisjes maken op zeer geestige wijze gehakt van het ideaalbeeld dat media neerzetten van jonge vrouwen en hun gedrag ten aanzien van mannen.”
http://www.degestamptemeisjes.nl/
 

zaterdag
16 november 2019

vanaf 20:30
Zing, vecht, huil, bid, ...

Zing, vecht, huil, bid, ... - Micheline van Hautem & Erwin van Ligten

€ 18,00
 
Zing, vecht, huil, bid, ...


Al elf jaar lang vormen de Vlaamse zangeres Micheline Van Hautem en topgitarist Erwin van Ligten een geweldig muzikaal paar. Ze gaan naar de kern van een lied en dagen elkaar uit. Dat deden ze al met Jacques Brel, nu doen ze het met Ramses Shaffy. Het is geen toeval dat hun nieuwe programma speelt in 2019: het jaar dat de zanger alweer tien jaar niet meer onder ons is. In ‘Zing, vecht, huil, bid…’ wordt het repertoire van Nederlands meest kleurrijke chansonnier in een vrouwelijk jasje gestoken. ‘De Shaffy Cantate’, ‘Het is stil in Amsterdam’, ‘Sammy’, ‘Laat Me’, ze komen allemaal voorbij, afgewisseld met verhalen over Ramses’ roemruchte leven.
https://www.michelinemusic.com/
 

zaterdag
7 december 2019

vanaf 20:30
Sorry baby (try-out)

Sorry baby (try-out) - Stefano Keizers

€ 18,00
 
Sorry baby (try-out)


Sorry dat ik besta, dat je zoveel hebt moeten huilen, dat ik er nog ben, dat je zo weinig aan me hebt. Sorry baby dat ik niet opnam, dat ik geen tijd wilde maken, dat ik het allemaal vergeten ben. Sorry dat ik me zo gedragen heb, en dat je zo weinig op mij hebt kunnen bouwen. Sorry dat ik er niet altijd voor je was, dat ik er nooit voor je was, sorry dat ik je ben tegengekomen, sorry dat je mij hebt leren kennen. Sorry voor de hele mikmak, sorry voor alle keren. Sorry voor het huis en de spullen en het water, voor de rook en voor de dieren. Sorry nog voor mij en sorry ook voor alle andere mensen.
https://stefanokeizers.nl/
 

donderdag
13 februari 2020

vanaf 20:30
Finalistentournee 2019

Finalistentournee 2019 - Cameretten Festival

€ 18,00
 
Finalistentournee 2019


Na het succes van vorig jaar hebben we wederom de (nieuwe) finalisten van het Cameretten festival weten te strikken.
De finalisten trekken langs theaters, poppodia en bibliotheekzalen om hun prijswinnende show aan jou te laten zien. Ongemakkelijke sketches, herkenbare typetjes en hilarische grappen: tijdens de finalistentour komt van alles voorbij. Alsof je op een toverbal sabbelt. Tijdens deze avonden maken de artiesten van de toekomst vlieguren op het podium. En jij kunt voortaan zeggen: ‘Ik heb die komieken gezien voordat ze stadions uitverkochten.’

’Deze cabaretiers wonnen Cameretten en hebben het pad geplaveid voor de volgende generatie aanstormende talenten: Brigitte Kaandorp, NUHR (Niet Uit Het Raam), Plien en Bianca, Theo Maassen, Eric van Sauers, Marc-Marie Huijbregts, Klaasen & Sandifort, Ronald Goedemondt, Daniel Arends, Patrick Laureij, Janneke de Bijl, Chris Verlaan en vele anderen.
https://cameretten.nl/
 

zaterdag
21 maart 2020

vanaf 20:30
Masterclass geluk

Masterclass geluk - Guido Weijers

€ 25,00
Uitverkocht!
 
Masterclass geluk


Vergeet alle zelfhulpboeken over geluk. Neem afscheid van zelfbenoemde geluksgoeroes. Stop met mindfulness, yoga of meditatie! Guido blijft ver weg van zweverig gedoe en belicht de wetenschappelijke kant van geluk. Wat is geluk concreet? Waarvan worden we gelukkiger? Weijers volgde Masterclasses over ‘geluk‘ aan de Erasmus Universiteit, sprak op TEDTALK over dit onderwerp en deed in Bhutan onderzoek naar het Bruto Nationaal Geluk.
Uitdagende quotes, sterke anekdotes en korte verhalen komen voorbij en laten zien wat ons gelukkig maakt en hoe we ons geluk kunnen beïnvloeden. Antwoorden op vragen. We beloven geen ‘cabaret’. Wel garanderen we dat u met meer inzichten en geluk naar huis gaat dan u bent gekomen.
GEEN CABARET
WEL GRAPPIG!
https://www.guidoweijers.nl/
 

zaterdag
4 april 2020

vanaf 20:30
Ja!

Ja! - Ronald Giphart & Jaap Robben

€ 18,00
 
Ja!


Van oudsher zijn het schrijvers die soelaas bieden voor sluimerende somberte. Als vertegenwoordigers in troost hebben de afgelopen jaren veel auteurs door het land getrokken: Remco Campert, Jan Mulder, Bart Chabot, Martin Bril, Joost Zwagerman, Stella Bergsma, Marion Pauw, Susan Smit en vele anderen.
Ronald Giphart en Jaap Robben voegen zich nu bij hen, met een energieke en vrolijke voorstelling vol literair variété, waarin zij veelvuldig ‘ja’ gaan zeggen. We hoeven namelijk niet op alles verbeten ‘nee’ te roepen of tweeten. Wij beweren ja! Ja, tegen vermakelijke verhalen. Ja, tegen fijne feiten. Ja, tegen lievelingsgeluiden. Ja, tegen het zingen van een liedje. Ja, tegen alle nuances van ja. Jaha. Jaja. Jaah!
De schrijvers gaan doen waar ze het meest plezier in hebben: voor hen is er niets fijner dan het publiek mee te nemen op een zowel ontroerende als hilarische ontdekkingsreis door de kronkels van hun geest. En voor wie mee wil op die tocht, is er eigenlijk maar één antwoord: ja!

Jaap Robben (1984) is de jeune prince van de Nederlandse letteren, zijn romans Birk en Zomervacht zijn mateloos populair. Op het podium heeft hij zich ontpopt als een energieke theaterpersoonlijkheid.

Ronald Giphart (1965) schreef vele lievelingsboeken en brengt hele generaties aan het lezen. In elke boekenkast van Nederland tref je wel een titel van hem aan. In het verleden toerde hij met Joost Zwagerman, Martin Bril, Nico Dijkshoorn en zijn vaste partner Bart Chabot.
 

zaterdag
2 mei 2020

vanaf 20:30
Gulzig

Gulzig - Rob Scheepers

€ 18,00
 
Gulzig


Na zijn cabaretdebuut in 2014 gebeurde er veel. Tournees verkochten uit, radio- en televisieoptredens volgden en zijn eerste landelijke tournee sloot hij af in een vol DeLaMar theater in Amsterdam. Na zijn traditionele Nieuwjaarsconference onder de rivieren is het nu tijd voor zijn derde landelijke show. Geen hoofdzonde is Rob vreemd. Rob is gulzig. Want waarom tevreden zijn? Hij wil meer likes, meer qualitytime, meer optredens, meer borrelnootjes, meer schermtijd, meer borsthaar, meer bezoekers en meer geld. Gewoon meer, meer, meer……..van alles! Waarom? Om indruk te maken. Op iedereen die hij kent en niet kent. Maar wie wil dat nou niet? Rob doet er in ieder geval vrolijk aan mee en vindt het heerlijk. Dus kan u nog meer grappen verwachten. En meer verhalen. En meer lachen. Meer van alles!

Eindhovens Dagblad: “De timing van Rob Scheepers - niet onbelangrijk bij cabaret - is perfect en vakkundig en snedig” 
https://www.robscheepers.com/
 

zaterdag
16 mei 2020

vanaf 20:30
Fado Mundo

Fado Mundo - Quatro Ventos

€ 18,00
 
Fado Mundo


De Portugese zanger en gitarist Emanuel Pessanha is sinds twintig jaar de voorman van het ijzersterke fadokwartet Quatro Ventos. Om te laten zien dat de fado veel meer is dan alleen een Portugees muziekgenre, brengt de groep in ‘Fado mundo’ een verrassende selectie Portugese versies van liedjes uit alle windstreken, eh... uit quatro ventos dus. Hierbij valt te denken aan fado-arrangementen van nummers van onder meer Ramses Shaffy, Sting, Charles Aznavour en Jacques Brel. Daarnaast spelen de mannen de in hun ogen mooiste fado’s die ooit zijn geschreven.

De Volkskrant over Quatro Ventos: “Meeslepende muziek met warmte gespeeld. (…) Emanuel Pessanha heeft een prachtige, donkerbruine stem en treft de juiste toon tussen ontspanning en passie. Volks en poëtisch, zoals het hoort bij fado. (…) Een geweldige band!”
https://www.quatroventosmusic.com/
 

zaterdag
6 juni 2020

vanaf 20:30
Vrijheid van denken en doen

Vrijheid van denken en doen - Arjan Erkel

€ 18,00
 
Vrijheid van denken en doen


Een meeslepende voorstelling over zijn ontvoering in Dagestan.
Vrijheid van denken en doen is de buitengewoon indrukwekkende voorstelling van Arjan Erkel over zijn ontvoering in Dagestan. Over 607 bange dagen ontbering en onzekerheid. Over de weg van hoop, moed en kracht naar (innerlijke) vrijheid. Het theaterprogramma wordt gelardeerd met muziek die Arjan Erkel hielp om 'Oerend Hard' verder te gaan. Hij raakt je.

Publieksreactie: ‘Arjan is geen acteur en geen zanger, maar dat is nu net de kracht: het publiek beseft dat het niet kijkt naar iemand die het speelt, maar naar iemand die het écht heeft meegemaakt en ondergaan. De ontvoering, de angst, het verdriet maar ook de nodige humor en de muziek die hem er doorheen sleepten. Met als toegevoegde waarde het gitaarspel van de sympathieke Jan Wilm Tolkamp (Normaal). Een aanrader om te bezoeken.’

Tekst en performance: Arjan Erkel. Gitaar en zang: Jan Wilm Tolkamp.
 
 
 
0

Winkelwagentje

€ 0,00
Verzendkosten
€ 0,00
TOTAAL
 
 
 
Nog geen account? Meld je nu aan!
 
Wachtwoord vergeten?
 

Genre

Toon alle genres Cabaret/Stand-up Muziek (-theater) Toneel
 
© 2019 Websites & Zo