november 2019

CultuurCentrum Zundert

Nieuwsbrief november

2019

Openingstijden
Theaterkassa

Wo. 14.00 - 17.00
Za. 10.00 - 12.00

Beste ,

 

De feestmaand december komt eraan. Dat betekent gezellige avonden waarop we met elkaar Sinterklaas, Kerstmis en Oud- en Nieuwjaar vieren. Een mooie periode om ook eens een avondje gezellig naar het theater te gaan om te genieten van een leuke voorstelling. We hebben in december drie uiteenlopende voorstellingen. We beginnen op 7 december met Stefano Keizers, die weliswaar geen Maestro werd, maar wel garant staat voor een avondje hilarische humor.

Daarna zijn er 2 voorstellingen waarin u ook Zundertse artiesten aan het werk kunt zien. Op 10 december 'Fair' waarin Marleen Hendrickx  (Basickx) mee speelt en op 13 december 'de Zachte Krachten' waarin een gelegenheidskoor van Zundertse muzikanten te zien en vooral te horen zal zijn. 

Genoeg ingrediënten voor een paar sfeervolle avonden. Komt u ook ?

 


 

Zondag 1 december: Rogier de Pijper

Dit concert vindt plaats in het van Goghkerkje en is georganiseerd door de werkgroep 'klassieke concerten van Goghkerkje'.

 

Rogier de Pijper is met zijn project Flute Colors een toonaangevende vernieuwer binnen de fluitwereld op internationaal niveau. In 2016 kwam zijn boek Flute Colors uit. Het boek bevat 112 oefeningen om het fluitspel te verbeteren door middel van het gebruik van moderne speeltechnieken en wordt inmiddels in meer dan 20 landen verkocht. Rogier is actief als solist, remplaceerde in verschillende orkesten waaronder Philharmonie Zuid Nederland en geeft regelmatig concerten en masterclasses o.a. in Nederland, België, Duitsland, Italië, Finland en Amerika.

 

zondag 1 december 2019.

aanvang: 15.30 uur.

entree: € 6 incl. koffie/thee na afloop.

reserveren kan telefonisch (076 5976419)

of per mail: info@concerten-vangoghkerkje.nl

meer info: www.concerten-vangoghkerkje.nl

 

 

 


Zaterdag 7 december: Stefano Keizers:  'Sorry Baby'    

 

Sorry dat ik besta, dat je zoveel hebt moeten huilen, dat ik er nog ben, dat je zo weinig aan me hebt. Sorry baby dat ik niet opnam, dat ik geen tijd wilde maken, dat ik het allemaal vergeten ben. Sorry dat ik me zo gedragen heb, en dat je zo weinig op mij hebt kunnen bouwen. Sorry dat ik er niet altijd voor je was, dat ik er nooit voor je was, sorry dat ik je ben tegengekomen, sorry dat je mij hebt leren kennen. Sorry voor de hele mikmak, sorry voor alle keren.

Sorry voor het huis en de spullen en het water, voor de rook en voor de dieren. Sorry nog voor mij en sorry ook voor alle andere mensen.

 

Meer info: www.stefanokeizers.nl

 

 

zaterdag 7 december 

aanvang: 20.30 uur 

entree: € 18,00   

reserveren:  www.cczundert.nl/tickets

 


 

 

Dinsdag 10 december: ID Theatre Company:   'Fair'    

Wat als we alles zouden kunnen doen wat we maar willen?

Wanneer we maar willen?

Geen regels, geen verplichtingen en geen rekening hoeven houden met anderen?

In FAIR!, de kermis van het egoïsme, staan vrijheid en vermaak voorop. Dans, muziek, dj’s en wilde attracties zorgen ervoor dat je je nooit hoeft te vervelen. Een nacht om nooit te vergeten…of een nachtmerrie?

Het toneelbeeld start bij zonsondergang en eindigt bij zonsopgang. Daar tussenin draait de kermis van het egoïsme, geleid door de kermis exploitant. In zijn hokje spoort hij de menigte aan in hun zoektocht naar geluk en vermaak. De kermisbezoekers willen alleen maar plezier en voor één keer volledig egoïst zijn, de exploitant vraagt zich af in zijn pauzes waar deze zoektocht naar geluk eigenlijk toe leidt. De nacht begint uitgelaten, maar naarmate de attracties harder en wilder worden, worden de bezoekers ongeremd en minder sociaal. Het geluk blijkt ineens ver te zoeken.

‚Äč

FAIR! is een beeldende en rauwe multidisciplinaire voorstelling met dans, spel en muziek die het publiek confronteert met de vraag of mensen wel gemaakt zijn voor de vrijheid waar ze zo vaak naar streven.

Over de lusten en lasten van het individualisme & de behoefte naar eeuwig plezier.

 

In deze voorstelling speelt ook Marleen Hendrickx  (Basickx) mee.

 

dinsdag 10 december 

aanvang: 20.30 uur

entree: € 15,00

reserveren: wwww.cczundert.nl/tickets

 

 

 


Donderdag 12 december: Filmhuis:  'Nous Finirons Ensemble'

Het filmhuis vertoont iedere tweede donderdag van de maand een interessante film in de van Goghkamer in Zundert. De films worden aangekondigd via facebook, op de website www.cczundert.nl en via de nieuwsbrief van de stichting CCZ.

 

Info over de film 'Nous Finirons Ensemble':

 

Frans Drama/komediefilm (2019)

Regie Guillaume Canet

Rolverdeling: Marion Cotillard, Francois Cluzet, Gilles Lelouchem Laurent Lafitte en Benoit Magimel.

Lengte 135 minuten

Land: Frankrijk

Entree € 7,00

Aanvang: 20.00 uur

Locatie: van Goghkamer (Markt 26/27)

Reserveren is niet nodig.

Let op: u kunt in het Filmhuis alleen contact (en graag gepast) betalen !

 

 

De nieuwe film van regisseur en acteur Guillaume Canet en het vervolg op de Franse bioscoophit "Les Petits Mouchoirs (2010). Toen zagen we hoe Max en zijn vrouw Véro met vrienden gezamenlijk vakantie vierden in hun prachtige strandhuis. Voor 'Nouw finirons Ensemble' keert de originele sterrencast terug voor een grote reünie.

Met o.a. Oscar-winnares Marion Cotillard ('De Rouille et d'Os Inception'), Francois Cluzet (Intouchables') Gilles Lelouche ('Paris'), Larent Lafitte ('Elle") en Benoit Magimel ('La Pianiste').

 

De vriendengroep, inmiddels de veertig gepasseerd, wil Max verrassen voor zijn verjaardag en trekt opnieuw naar het prachtige Zuid-Frankrijk. De verrassing is compleet maar het onthaal wat minder....

Door een ruzie tussen Max en Eric hebben ze elkaar al jaren niet meer gezien en is niemand zich bewust van de benarde situatie waarin Max zich bevindt.

In een poging tot verzoening weet Eric de situatie te redden. Toch komen er ook deze vakantie geheimen aan het licht en worden vriendschappen op de proef gesteld.

 

 


 

 

 

Vrijdag 13 december: Feest der Poezie: 'De Zachte Krachten'      

Deze voorstelling is een initiatief van de Stichting Cultuurlandgoederen.

 

Stichting Cultuur Landgoederen Zundert presenteert op vrijdag 13 december in CultuurCentrum Zundert een avondvullend programma rondom het leven van Henriette Roland Holst met medewerking van Feest der Poëzie.  Feest der Poëzie geeft een presentatie van een nieuwe bloemlezing uit het dichtwerk van Henriette Roland Holst, de beroemdste dichteres en politica van de eerste helft van de vorige eeuw. Ook brengt Feest der Poëzie liederen op teksten van haar en haar tijdgenoten, voordracht uit haar werk, de presentatie van een nieuwe videoclip over haar leven, een theaterlezing over de Spoorwegstaking van 1903, en zelfs een toespraak van Roland Holst zelf!

Speciale gasten zijn theoloog-dichter Huub Oosterhuis en literatuurwetenschapper Carin Hereijgers en het Zunderts projectkoor voor De Zachte Krachten.

De trailer van de voorstelling is hier te zien.

Kijk ook op  www.feestderpoezie.nl

“De zachte krachten zullen zeker winnen in ’t eind” – zo begint het bekendste gedicht van Henriette Roland Holst. Een bijzondere en onderbelichte vrouw. Ze was betrokken bij de ontwikkeling van het internationale revolutionair socialisme in Nederland, speelde een grote rol in de Spoorwegstaking van 1903 en de socialistische revolutie in 1918. Vanaf het begin van de vorige eeuw tot haar dood in 1952 werd ze beschouwd als de belangrijkste dichteres in het Nederlandse taalgebied. De vooruitstrevende Roland Holst had denkbeelden die veel lijken op die van de huidige generatie.

 

 

vrijdag 13 december 2019

aanvang: 20.00 uur

entree:  € 12,50

reserveren: www.cczundert.nl/tickets   

 

 


Zaterdag 28 december: Café Malawi 

 

 

Op zaterdag 28 december is er een benefietavond van Café Malawi.  Doel is om geld in te zamelen voor het kinderhuis van Nicole van Elteren, voormalig inwoner van onze gemeente, in Malawi. De avond vindt plaats in CultuurCentrum De Schroef en in de Annakapel. Het belooft een interessante, gezellige en inspirerende avond te worden. Wil jij jezelf opgeven met acties voor dit initiatief? Of wil je meer informatie? Mail naar: cafemalawi2019@gmail.com.
 

(foto Riet Pijnappels)

 

 

 

 

 


 

Info over kaartverkoop:

 

 

 

 

Openingstijden theaterkassa

Online kaartverkoop zit in de lift. Handig en makkelijk, 24 uur per dag, 7 dagen in de week.

U kunt online bestellen tot één week voor de datum van de voorstelling.

 

Toch liever uw kaarten aan de kassa kopen? 

Vanaf woensdag  11 september 2019 t/m woensdag 3 juni 2020  is onze theaterkassa open op:

 

Woensdagmiddag 14:00 - 17:00 uur
Zaterdagmorgen 10:00 - 12:00 uur

 

 

 

De theaterkassa is tevens één uur voorafgaand aan iedere voorstelling geopend.

 

 

 

In verband met de feestdagen  zijn wij als theaterkassa-bieb uitleen op volgende dagen gesloten:

Woensdag   25 december 1e kerstdag (theaterkassa en bieb-uitleen)

Donderdag  26 december 2e kerstdag (bieb uitleen)

Woensdag      1 januari      nieuwjaarsdag (theaterkassa en bieb uitleen)

Zaterdag      28 december  WEL OPEN van 10.00 tot 12.00 

 

 

 

Hieronder zetten we alle mogelijkheden voor het reserveren van kaartjes op een rij.

 

·         Via de website (www.cczundert.nl) kunt u kaartjes reserveren en betalen.

·         Via de theaterkassa in de Schroef, Molenstraat 5. 

·         Tijdens de openingstijden van de theaterkassa kunt u ook telefonisch reserveren via        076 597 19 99

·        Als de theaterkassa gesloten is kunt u tijdens openingstijden van de Schroef een bestelformulier invullen.

·         Per mail theater@cczundert.nl .

 

Gereserveerde kaartjes worden niet verstuurd.

U kunt de kaartjes vanaf 1 uur vóór de voorstelling bij de theaterkassa afhalen. U kunt er ook voor kiezen de kaartjes eerder op te halen tijdens de openingstijden van de theaterkassa.

 

Bekijk deze nieuwsbrief online | Afmelden