oktober 2019

CultuurCentrum Zundert

Nieuwsbrief

oktober 2019

Openingstijden
Theaterkassa


Wo.  14.00 - 17.00
Za.   10.00 - 12.00

Beste ,

 

Willem Vermandere: schitterende seizoensopener !

 

Het was ongetwijfeld de meest succesvolle seizoensopening in jaren. Meer dan 200 mensen genoten op 28 september met volle teugen van de prachtige luisterliedjes van deze Vlaamse kleinkunstenaar. De avond vloog voorbij en na afloop waren er alleen maar enthousiaste reacties. Het bleef dan ook nog lang gezellig in de foyer van 'de Schroef'. 

 

 

 

In de komende maanden staat er nog veel meer 'lekkers' op het menu, met ook nog enkele voorstellingen die niet in de theaterbrochure staan. En na lang wachten gaat het Filmhuis op 10 oktober eindelijk weer van start.

Bovendien bieden wij na de vligende start van het seizoen op 19 oktober de voorstelling 'Chimo zei Lila' gratis aan.

 

U leest er alles over in deze nieuwsbrief.

 


 

Weer naar het filmhuis !!

 

Het is eindelijk zover: het filmhuis gaat weer van start. Op donderdag 10 oktober is de eerste voorstelling van het 'filmhuis 2.0'

Na een gedwongen pauze van een jaar heeft het filmhuis een nieuw onderdak gevonden. De films worden voortaan vertoond in de van Goghkamer, een onderdeel van het van Goghhuis aan de Markt.

 

De filmavonden zijn dit seizoen iedere 2e donderdag van de maand. Tijdig voor 10 oktober vermelden wij op de website de aanvangstijd. De entree is € 7,00. Let op: u kunt in het filmhuis niet pinnen !

We hopen het komende seizoen weer veel enthousiaste filmliefhebbers te mogen begroeten.

 

 

 

 

 

Donderdag 10 oktober: Capharnaüm.

 

Volgens de arts moet Zain een jaar of twaalf zijn, maar niemand kent zijn precieze leeftijd. Hij is bij zijn geboorte niet aangemeld. Zo zijn er meer basale zaken die in het chaotische leven van Zain en zijn broertjes en zusjes ontbreken: een leefbaar onderkomen, voldoende eten, bescherming, liefde. Daarom daagt Zain zijn ouders voor de rechter. Zijn aanklacht is dat ze hem op de wereld hebben gezet.

 

Met de rechtszaak als raamvertelling tonen twee lange flashbacks hoe het zover is kunnen komen. In een energieke montage van observerend gefilmde scenes belicht Capharnaüm, onder meer via de problemen van een illegale Ethiopische schoonmaakter die Zain onderdak verleent wanneer hij van huis wegloopt, het lot van de grote groep ongedocumenteerden die in en rond Beiroet proberen te overleven. Zijn straatwijsheid en de vroegwijze, soms droeve blik van de hoofdrolspeler Zain Al Rafeaa, verraden zijn eigen ervaringen als Syrische vluchteling in de Libanes metropool.

 

 

 

Libanese dramafilm uit 2018

regie: Nadine Labakin

rolverdeling: Zain Al Rafeaa en Yordanos Shiferaw

lengte: 2 uur en 3 minuten

land: Libanon

entree € 7,00 (pinnen niet mogelijk) 

Vrijdag 11 oktober: The Boss Brothers

 

Bruce Springsteen wordt al sinds 1975 beschouwd als één van de meest toonaangevende rockiconen ter wereld. Buiten zijn grote hits zoals o.a. Born To Run, The River, Dancing In The Dark en Streets Of Philadelphia, onderscheidt ‘The Boss’ zich vooral op het podium van andere artiesten. Met zijn befaamde E Street Band geeft hij marathonconcerten die regelmatig uitlopen tot wel langer dan 3 uur. Tijdens deze concerten wordt het publiek met een dynamische podiumpresentatie en veel interactie meegenomen in een onvergetelijke avond.

The Boss Brothers is dè Nederlandse Bruce Springsteen tributeband die deze concerten tot in perfectie nastreeft. Met hun authentieke podiumact spelen zij, ook op verzoek, vele Springsteen-klassiekers voor iedere liefhebber en diehard-fan in legendarische live-arrangementen.

Dus kom dansen op en meezingen met de overbekende Springsteen songs!!

 

vrijdag 11 oktober

aanvang 20.30 uur

entree € 15

onderaan deze nieuwsbrief kunt u lezen hoe u aan kaartjes kunt komen.

Let op: deze voorstelling is bijna uitverkocht !!

 


 

Vrijdag 18 oktober: Café Brein presenteert:

Theatergroep Hoofdzaak met 'Ons maakt ons zo mooi'

Het Café Brein Zundert is ontstaan nadat in het Cultureel Centrum Zundert in het najaar van 2016 de voorstelling ‘Verbinding Verbroken’, gemaakt en gespeeld door cliënten van het NAHuis Tilburg, werd vertoond. Bij deze voorstelling waren enkele van de huidige mede-initiatiefnemers van Café Brein Zundert betrokken.(NAH staat voor Niet Aangeboren Hersenletsel).
Die voorstelling oogstte veel succes bij de ruim 150 toeschouwers, waaronder veel ervaringsdeskundigen, mantelzorgers en andere personen die bij de NAH-doelgroep betrokken waren. Na afloop werd duidelijk dat er ook in Zundert bij veel mensen behoefte bestond om ook in Zundert een ontmoetingsplek te hebben waar mensen elkaar in een informele sfeer zouden kunnen ontmoeten en kunnen leren van elkaars ervaringen. Een plek, letterlijk en figuurlijk zonder drempels, een informele omgeving waar niets moet.

 

Café Brein presenteert op 18 oktober de voorstelling "Ons maakt ons zo mooi', gespeeld door de theatergroep Hoofdzaak, de groep die ook de voorstelling 'Verbinding Verbroken' speelde. In deze voorstelling tekent zich het nieuwe leven af na het krijgen van Niet Aangeboren Hersenletsel. De spelers kwamen van ergens en gaan nu ergens naar toe. Ze laten zien dat er aan de horizon lichtpuntjes staan. Ze ervaren het leven weer als zinvol.

Met humor, ernst, verrassingen en muziek brengen ze deze kant van het hebben van NAH naar u toe.

 

Dankzij de ondersteuning van de gemeente Zundert als Burgerinitiatief en de Stichting Kruiswerk Zundert-Rijsbergen is deze voorstelling GRATIS toegankelijk.

 

vrijdag 18 oktober

aanvang 20.00 uur

entree gratis.

informatie: www.cafebreinzundert.nl

 


 

 

Zaterdag 19 oktober : van Kamp, Ceder en Hordijk: 'Chimo zei Lila'

 

Soms programmeren wij voorstellingen van nieuw, aanstormend talent. Wij doen dat omdat wij vinden dat nieuwkomers in de culturele wereld die inmiddels bewezen hebben dat zij het in zich hebben om uit te groeien naar een hoog niveau, een podium verdienen. Maar ook omdat wij vinden dat ons publiek het verdient om kennis te maken met zulke talenten. De voorstelling 'Chimo zei Lila' is gesteund door het Prins Bernhard Cultuurfonds en genomineerd voor de BNGbank theaterprijs van het Nederlands Theaterfestival.

Deze voorstelling bieden wij u GRATIS aan.

Wij vragen u wel om ons even te laten weten dat u komt en met hoeveel mensen u er zult zijn. Dat kan via het contactformulier op de website (www.cczundert.nl) of per mail theater@cczundert.nl.

 

”En je stelt je voor dat er een uitweg is
Dagen stel je je dat voor
Dat de hemel op je neerkijkt
En zich voorstelt hoe je daar staat
En dat er iets
Gebeurt
En toen kwam Lila”

 

 

‘Chimo Zei Lila’ is een radicale theaterbewerking van het boek Lila dit ça: de spraakmakende roman uit 1996 geschreven door de anonieme schrijver Chimo.

Chimo woont in een grauw, uitzichtloos Parijs’ banlieue wanneer hij Lila ontmoet. Ze is openhartig, schaamteloos en praat het liefst over seks.

 

Vanaf het moment dat Lila begint te praten onthoudt hij álles wat ze zegt en doet. ‘Chimo Zei Lila’ is een vertelling over vrouwelijke seksualiteit en liefde in een wereld waar schoonheid weinig voorkomt. De voorstelling is een reis door herinneringen van hoop, wanhoop, liefde, erotiek, intimiteit en afwezigheid. Humorvol en schaamteloos spelen Chimo en Lila als kinderen een spel dat dreigt mis te lopen. Want een begin van iets nieuws is onlosmakelijk verbonden aan de angst voor het einde daarvan.

 

Jury Nederlands theaterfestival: …”Het spel van de acteurs is subtiel en uitbundig tegelijkertijd en steekt rauw af tegen het simpele en doeltreffende decor van tl-lampen. Juist door te schakelen tussen personage en vertelling doen de woorden hun werk. Zonder ook maar ergens het sentiment op te zoeken slaat deze voorstelling in als een bom.”

 

(Na de voorstelling gaan de acteurs en regisseur in op vragen over het stuk en over hun status als nieuwe makers).

 

zaterdag 19 oktober

aanvang 20.30 uur

entree: gratis

 


 

Zaterdag 26 oktober: Tour of Freedom in Concert

 

De Fanfare ‘Bereden Wapens’ nodigt u uit om samen met hen de vrijheid te vieren. Dit professionele Fanfareorkest van de Koninklijke Landmacht biedt u een programma met een zeer gevarieerd muzikaal scala én met een boodschap. 75 jaar vrijheid wordt gevierd, maar ook wordt er stilgestaan bij de offers die er in het verleden gebracht zijn om deze vrede te bewerkstelligen en wat er voor nodig is om onze vrijheid nu en in de toekomst te waarborgen. Samen met drie Vlaamse zangeressen “Les Chouettes” beloven ze u een spetterende voorstelling van een hoog muzikaal niveau!

 

 

Zaterdag 26 oktober 2019

Aanvang: 20.00 uur

Entree: gratis

Dit concert wordt aangeboden door de gemeente Zundert

U kunt uitsluitend kaartjes reserveren via het e-mailadres anjerconcert@zundert.nl

 


 

Nieuwe voorstellingen in december 2019

naast de voorstellingen in onze theaterbrochure zijn er inmiddels nog enkele extra voorstellingen in de maand december.

 

Op 10 december hebben wij de voorstelling 'Fair' van de ID theatrecompany en op 13 december is er een voorstelling die op initiatief van de stichting Cultuurlandgoederen wordt geprogrammeerd. Het is een voorstelling in het kader van de 150e geboortedag van Henriëtte Roland Holst.

 

dinsdag 10 december: ID theatre Company: 'Fair'

 

Wat als we alles zouden kunnen doen wat we maar willen?

Wanneer we maar willen?

Geen regels, geen verplichtingen en geen rekening hoeven houden met anderen?

In FAIR!, de kermis van het egoïsme, staan vrijheid en vermaak voorop. Dans, muziek, dj’s en wilde attracties zorgen ervoor dat je je nooit hoeft te vervelen. Een nacht om nooit te vergeten…of een nachtmerrie?

Het toneelbeeld start bij zonsondergang en eindigt bij zonsopgang. Daar tussenin draait de kermis van het egoïsme, geleid door de kermis exploitant. In zijn hokje spoort hij de menigte aan in hun zoektocht naar geluk en vermaak. De kermisbezoekers willen alleen maar plezier en voor één keer volledig egoïst zijn, de exploitant vraagt zich af in zijn pauzes waar deze zoektocht naar geluk eigenlijk toe leidt. De nacht begint uitgelaten, maar naarmate de attracties harder en wilder worden, worden de bezoekers ongeremd en minder sociaal. Het geluk blijkt ineens ver te zoeken.

‚Äč

FAIR! is een beeldende en rauwe multidisciplinaire voorstelling met dans, spel en muziek die het publiek confronteert met de vraag of mensen wel gemaakt zijn voor de vrijheid waar ze zo vaak naar streven.

Over de lusten en lasten van het individualisme & de behoefte naar eeuwig plezier.

 

In deze voorstelling speelt ook Marleen Hendrickx mee.

 

dinsdag 10 december

aanvang 20.30 uur

entree € 15

onderaan deze nieuwsbrief kunt u lezen hoe u aan kaartjes kunt komen.

 


 


Vrijdag 13 december: De Zachte Krachten

Een multidisciplinair programma met muziek, voordracht, boekpresentatie en meer rondom Henriette Roland Holst, de grootste Nederlandse dichteres en politica van de eerste helft van de vorige eeuw.
‘De zachte krachten zullen zeker winnen’: Henriette Roland Holst, Nederlandse dichteres en socialiste die leefde van 1869 tot 1952, wist het al – poëzie overwint alles.

 

 

 

Deze voorstelling vindt plaats op initiatief van de stichting Cultuurlandgoederen.

Meer informatie over deze voorstelling binnenkort op onze website www.cczundert.nl

 


 

Overige voorstellingen in 2019:

Vrijdag 1 november: de Gestampte Meisjes met F*ke it

De eerste voorstelling van deze cabaretgroep was 2 jaar gelden een daverend succes. Ook deze voorstelling heeft lovende kritieken.

 

zaterdag  16 november: Micheline van Hautem en Erwin van Ligten met Zing, vecht, bid.......

Micheline van Hautem is voor veel vaste bezoekers van ons theater een zekerheid voor een sfeervolle muzikale avond. Het zal ongetwijfeld druk zijn op 16 november.

 

zaterdag 7 december: Stefano Keizers met  Sorry Babe

Absurde humor van een jonge cabaretier. Bekend van optredens in o.a. 'De Wereld Draait Door' en 'Pauw'

 

Meer informatie over deze voorstellingen op www.cczundert.nl

Iedere voorstelling begint om 20.30 uur en een kaartje kost € 18

 


 

Info kaartjes reserveren

 

U kunt op de volgende manier kaartjes kopen/reserveren:

 

 Via de website (www.cczundert.nl) kunt u kaartjes reserveren en betalen.

·Via de theaterkassa in de Schroef, Molenstraat 5. 

·Tijdens de openingstijden van de theaterkassa kunt u ook telefonisch reserveren via 076 597 19 99

· Als de theaterkassa gesloten is kunt u tijdens openingstijden van de Schroef een bestelformulier invullen.

· Per mail via theater@cczundert.nl

 

Gereserveerde kaartjes worden niet verstuurd.

U kunt de kaartjes vanaf 1 uur vòòr de voorstelling bij de theaterkassa afhalen. U kunt er ook voor kiezen de kaartjes eerder op te halen tijdens de openingstijden van de theaterkassa.

 

De openingstijden van de theaterkassa zijn:

woensdag van 14.00 - 17.00 uur

zaterdag van 10.00 - 12.00 uur

 

Bekijk deze nieuwsbrief online | Afmelden