september 2019

CultuurCentrum Zundert

Nieuwsbrief

september 2019

Openingstijden
Theaterkassa

 

Wo. 14.00 - 17.00
Za. 10.00 - 12.00

Beste ,

 

Met het mooie nazomerweer lijkt de herfst nog ver weg. Maar de dagen worden korter en de blaadjes aan de bomen beginnen langzaam te verkleuren. Tijd voor een nieuw theaterseizoen met mooie voorstellingen. Wij zijn er weer helemaal klaar voor. Wij hebben voor de komende maanden een mooi en afwisselend theaterprogramma en wij hopen dat u er even enthousiast over bent als wij. In deze nieuwsbrief vindt u meer informatie over de voorstellingen die geprogrammeerd zijn in september en oktober 2019.

Daarnaast ook nieuws over het filmhuis, dat vanaf oktober 2019 een doorstart maakt.

 


 

Zaterdag 28 september: Willem Vermandere

 

aanvang:  20.30 uur

entree:     € 18

Willem Vermandere: een bijzonder mens, een filosoof en begenadigd zanger/verteller. Maar daarnaast is hij ook nog beeldhouwer, schilder en schrijver. Zijn teksten zijn als literatuur en zijn muziek heeft een zuidelijk timbre.

Hij kan als geen ander liedjes over het leven, personen, gebeurtenissen en de maatschappij op een conférence-achtige manier en met een unieke mimiek aan elkaar breien. Dit alles vindt zijn weerslag in zijn theaterprogramma. Een ‘concert’ van Willem is steeds een sfeervol programma met een mengeling van oud en nieuw werk. Willem mijmert over het heden, het

verleden en de toekomst. 

 

 

 

 

De pers over een optreden  van Vermandere: “Twee uur Vermandere, de tijd vliegt voorbij!” “Vermandere ontroert, vertedert en charmeert het publiek, houdt ze een spiegel voor en maakt ze aan het lachen”. De muzikanten: Freddy Desmedt: klarinetten, saxofoons en fluiten - Pol Depoorter: gitaren en mandoline. "Heden, verleden en toekomst"; een avond lang genieten!.

                                                                             “Zijn liedjes zijn

als hout & steen

Zijn wijsjes

als van water

Zijn wijsheid

is van vroeger nog

en voor heel veel later”

- Herman van Veen- 

 


 

 

Vrijdag 11 oktober The Boss Brothers

aanvang  20.30 uur

entree € 15

 

Bruce Springsteen wordt al sinds 1975 beschouwd als één van de meest toonaangevende rockiconen ter wereld. Buiten zijn grote hits zoals o.a. Born To Run, The River, Dancing In The Dark en Streets Of Philadelphia, onderscheidt ‘The Boss’ zich vooral op het podium van andere artiesten. Met zijn befaamde E Street Band geeft hij marathonconcerten die regelmatig uitlopen tot wel langer dan 3 uur. Tijdens deze concerten wordt het publiek met een dynamische podiumpresentatie en veel interactie meegenomen in een onvergetelijke avond.

The Boss Brothers is dè Nederlandse Bruce Springsteen tributeband die deze concerten tot in perfectie nastreeft. Met hun authentieke podiumact spelen zij, ook op verzoek, vele Springsteen-klassiekers voor iedere liefhebber en diehard-fan in legendarische live-arrangementen.

Dus kom dansen op en meezingen met de overbekende Springsteen songs!!

 


 

 

Zaterdag 19 oktober: van Kamp, Ceder en Hordijk

'Chimo zei Lila'

 

Aanvang: 20:30 uur

Entree: € 18

 

 

”En je stelt je voor dat er een uitweg is
Dagen stel je je dat voor
Dat de hemel op je neerkijkt
En zich voorstelt hoe je daar staat
En dat er iets
Gebeurt
En toen kwam Lila”

 

 

‘Chimo Zei Lila’ is een radicale theaterbewerking van het boek Lila dit ça: de spraakmakende roman uit 1996 geschreven door de anonieme schrijver Chimo.

Chimo woont in een grauw, uitzichtloos Parijs’ banlieue wanneer hij Lila ontmoet. Ze is openhartig, schaamteloos en praat het liefst over seks.

 

Vanaf het moment dat Lila begint te praten onthoudt hij álles wat ze zegt en doet. ‘Chimo Zei Lila’ is een vertelling over vrouwelijke seksualiteit en liefde in een wereld waar schoonheid weinig voorkomt. De voorstelling is een reis door herinneringen van hoop, wanhoop, liefde, erotiek, intimiteit en afwezigheid. Humorvol en schaamteloos spelen Chimo en Lila als kinderen een spel dat dreigt mis te lopen. Want een begin van iets nieuws is onlosmakelijk verbonden aan de angst voor het einde daarvan.

 

Jury Nederlands theaterfestival: …”Het spel van de acteurs is subtiel en uitbundig tegelijkertijd en steekt rauw af tegen het simpele en doeltreffende decor van tl-lampen. Juist door te schakelen tussen personage en vertelling doen de woorden hun werk. Zonder ook maar ergens het sentiment op te zoeken slaat deze voorstelling in als een bom.”

 

(Na de voorstelling gaan de acteurs en regisseur in op vragen over het stuk en over hun status als nieuwe makers)

 

Het programmeren van “Chimo zei Lila” is mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds en is genomineerd voor de BNG-bank theaterprijs van het Nederlands theater festival !!

 

 


 Zaterdag 26 oktober: Tour of Freedom in Concert

Aanvang: 20.00 uur

Entree: gratis

Dit concert wordt aangeboden door de gemeente Zundert

U kunt uitsluitend kaartjes reserveren via het e-mailadres anjerconcert@zundert.nl

 

De Fanfare ‘Bereden Wapens’ nodigt u uit om samen met hen de vrijheid te vieren. Dit professionele Fanfareorkest van de Koninklijke Landmacht biedt u een programma met een zeer gevarieerd muzikaal scala én met een boodschap. 75 jaar vrijheid wordt gevierd, maar ook wordt er stilgestaan bij de offers die er in het verleden gebracht zijn om deze vrede te bewerkstelligen en wat er voor nodig is om onze vrijheid nu en in de toekomst te waarborgen. Samen met drie Vlaamse zangeressen “Les Chouettes” beloven ze u een spetterende voorstelling van een hoog muzikaal niveau!

 

Let op: aanvragen voor kaartjes worden afgehandeld in volgorde van binnenkomst bij de gemeente.

 


 

Filmhuis gaat weer van start op donderdag 10 oktober.

Na een onderbreking van een jaar gaat het Filmhuis weer van start. We doen dat in samenwerking met het van Goghhuis. Er zijn wel een paar wijzigingen:

- de nieuwe locatie van het Filmhuis is de van Goghkamer achter het van Goghhuis.

- de filmavonden zijn iedere 2e donderdag van de maand.

- de films beginnen om 20.30 uur en de prijs van een kaartje is € 7.

Reserveren is niet nodig.

 

Donderdag 10 oktober: Capharnaüm (2018)

 

 

Het twaalfjarig schoffie Zain wordt in de straten van Beiroet opgepakt door de politie en klaagt tijdens de rechtszaak zijn ouders aan, omdat die zouden hebben verzaakt bij de opvoeding. In flashbacks krijgen we te zien dat de zaak van Zain een stuk sterker is dan je aanvankelijk zou vermoeden. Intelligent en mooi ingehouden portret van de zware strijd die in de achterbuurten van Libanon geleverd moet worden om te overleven. Niet alleen door Zain, maar ook door de illegale Ethiopische Rahil en óók door Zains ouders.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Kaartjes Kopen

Hieronder zetten we alle mogelijkheden voor het reserveren van kaartjes op een rij.

 

·         Via de website (www.cczundert.nl) kunt u kaartjes reserveren en betalen.

·         Via de theaterkassa in de Schroef, Molenstraat 5. 

·         Tijdens de openingstijden van de theaterkassa kunt u ook telefonisch reserveren  via  076 597 1999.

·         Als de theaterkassa gesloten is kunt u tijdens openingstijden van de Schroef een bestelformulier invullen.

·         Per mail: theater@cczundert.nl theater@cczunder

 

Gereserveerde kaartjes worden niet verstuurd.

U kunt de kaartjes vanaf 1 uur vòòr de voorstelling bij de theaterkassa afhalen. U kunt er ook voor kiezen de kaartjes eerder op te halen tijdens de openingstijden van de theaterkassa.

 

Let op: voor de voorstelling van 26 oktober (Tour of Freedom in concert) kunnen alleen kaartjes gereserveerd worden via de email: anjerconcert@zundert.nl

Voor het filmhuis kunt u geen kaartjes reserveren.

 

 


 

 

 

 

 

 

Bekijk deze nieuwsbrief online | Afmelden