januari 2019

 

nieuwsbrief

januari 2019

Openingstijden
Theaterkassa

 

Wo. 14.00 - 17.00
Za.  10.00 - 12.00

Beste ,

 

 

Eindelijk is het dan toch echt een beetje winter geworden. Een mooi laagje sneeuw, de eerste schaatspret en bij sommige mensen natuurlijk de stille hoop op een Elfstedentocht. Het zal er wellicht niet van komen, maar wat is er mooier dan mijmeren over een ouderwetse strenge winter.

In het CultuurCentrum is het tweede deel van het theaterseizoen inmiddels van start gegaan. Na de nieuwjaarsconcerten van Nut & Vermaak en het Vaandelfeest zijn nu de Volle Maon-avonden aan de gang.

 

 

En vanaf februari gaan wij ook weer verder met onze professionele voorstellingen. In deze nieuwsbrief alvast een vooruitblik naar het programma waaraan u zich in de komende weken kunt warmen. Daarnaast ook nog wat praktische informatie over het CultuurCentrum.

 


 

Donderdag 7 februari: Cameretten Finalistentoernee.

Cameretten Festival is in 1966 gestart als lustrumactiviteit van de studentenvereniging SSR te Delft. In korte tijd verwierf  het festival naam met finalisten als Neerlands Hoop (Bram en Freek), Cabaret Ivo de Wijs en Don Quishocking. Jarenlang was Cameretten het enige in haar soort, met de finale in de  aula van de Technische Universiteit met 1500 bezoekers als jaarlijks hoogtepunt op het gebied  van jong cabarettalent.

Inmiddels is het festival uitgegroeid tot hét onafhankelijke podium waar nieuw aanstormend cabarettalent zich presenteert voor publiek, jury en pers met aansprekende winnaars als Brigitte  Kaandorp, Hans Teeuwen, Theo Maassen, Marc-Marie Huijbregts, Ronald  Goedemondt en Jandino  Asporaat. Elk jaar gaan de drie finalisten op tournee.  Op donderdag 7 februari 2019 treden ze ook op in Zundert. De 3 finalisten zijn:

 

 

 

 

 

De Waterkonijnen (duo), waarover de jury schreef: 'Waterkonijnen is een aanstekelijk duo. Hun verhaal is modern, origineel en eigentijds. Alles zit erin. Het is 100% stand-up: fris en heel erg van nu'.

 

 

 

Hassan el Rahaui kreeg van de jury de volgende beoordeling. 'Hassan el Rahaui is een goede performer met potentie. Hassan is een fijne theaterpersoonlijkheid. Zijn verhaal is kwetsbaar, ontroerend en evenwichtig. Hij heeft een goede interactie met het publiek en is een goede verteller.

 

 

 

 

 

Chris Verlaan is de winnaar van het festival. De jury motiveerde dat als volgt. 'Chris opent sterk. Hij lijkt geïnspireerd door een traditionele cabaretvorm, maar heeft een eigen signatuur. Zijn voorstelling heeft een grote grapdichtheid en hij wisselt mooi af tussen verhaal en liedjes. Er zitten in het programma veel slimme vondsten en woordgrappen.' Chris Verlaan is inmiddels in verschillende televisieprogramma's geweest om over zijn programma te vertellen. Klik hier voor een youtube fimpje.

 

Op 7 februari kunt u zelf beoordelen of de jury de juiste keuze heeft gemaakt. U zult die avond in ieder geval genieten van 3 nieuwe, jonge cabarettalenten.

 

donderdag 7 februari 2019

aanvang 20.30 uur

entree € 18,00

reserveren: www.cczundert.nl/tickets

 


 

Vrijdag 16 februari 2019: Jochem Nooyen  M!nd Illusieshow Privacy

Iedereen kent natuurlijk het programma MindF*ck van televisie. Maak dit nu zelf mee met de voorstelling ‘Privacy’ van Jochem Nooyen!

 

Sinterklaas weet wat je verlangens zijn, Facebook weet wanneer je je relatie gaat verbreken en sommige supermarkten weten wanneer je in verwachting bent vóórdat jij dat weet.

‘Ach ik heb toch niets te verbergen”, denken we dan. Maar is dat zo? In de illusieshow 'Privacy' zoekt mind-illusionist en acteur Jochem Nooyen uit wat privacy voor een mens betekent. In interactieve experimenten met gedachtelezen achterhaalt hij of jij echt niets te verbergen hebt en hoe privé je gedachten eigenlijk zijn. 

 

 

 

In 2013 maakte Jochem zijn eerste avondvullende theaterprogramma ‘Sporen van een illusionist’. Als illusionist was Jochem al te zien in ‘De nieuwe Uri Geller show’  en Zapp’s  ‘De Magische Winkel’. Hij acteerde in korte films zoals ‘All inclusive’ en ‘The Pinto Edition’.  Als acteur is hij vooral bekend van ‘Rundfunk’ met o.a. Pierre Bokma en Kees Hulst.

 

zaterdag 16 februari 2019          

aanvang 20.30 uur

entree: € 18,00

reserveren: www.cczundert.nl/tickets

 


 

En verder dit voorjaar....   

 

.........Hé Cabaret & Theatergroep met 'De gelaarsde kat' (15, 16, 17, 22, 23 en 24 maart)

 

........ Kon. Harmonie Nut & Vermaak in concert met Gerard van Maasakkers (13 april)

 

.........Mark van de Veerdonk met 'Geen Viking' (try out met afterparty op 19 april)

 

--------Tiuri op 18 mei

 

In de komende nieuwsbrieven leest u meer over deze voorstellingen. Informatie staat ook op onze website (ww.cczundert.nl). Daar kunt u ook kaartjes reserveren. Wees er snel bij, want sommige voorstellingen zijn inmiddels bijna uitverkocht.

 


 

 

 

Informatie kaartverkoop

Met ingang van 2019 worden gereserveerde kaartjes niet langer verstuurd. U kunt de kaartjes direct voorafgaande aan de voorstelling ophalen bij de theaterkassa. Die is geopend vanaf 1 uur voor aanvang van de voorstelling. Deze maatregel heeft te maken met de BTW-verhoging vanaf 2019. Door die verhoging nemen de kosten flink toe. Door te besparen op dde verzendkosten kunnen we de prijsverhoging van de kaartjes beperken tot € 0,50.

U kunt er ook voor kiezen de kaartjes op te halen tijdens de openingstijden van de theaterkassa (woensdagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur of zaterdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur).

 


 

CultuurCentrum nu ook CJP cultuurkaart deelnemer

 

Vanaf 2019 is het CultuurCentrum aangesloten bij de CJP cultuurkaart. Met deze kaart kunnen scholen voor Voortgezet Onderwijs voorstellingen bezoeken met korting.

In samenwerking met scholengemeenschap Mencia hebben we de voorstelling van Jochem Nooyen op 16 februari uitgekozen als eerste voorstelling waar de CJP cultuurkaart zal worden gebruikt voor enkele groepen van Mencia. We hopen in de komende seizoenen het aanbod verder uit te breiden. Daarbij zullen we in overleg met scholen voor voortgezet onderwijs passende voorstellingen slecteren.

 


 

Nieuwe gastheren in het gebouw

Met ingang van december 2018 zijn er twee nieuwe exploitanten gestart als exploitanten van het het CultuurCentrum. Het zijn Peter Kesseler en Frank Jansen, beiden afkomstig uit Roosendaal. Zij hebben een brede ervaring in de horeca. Zij hebben een exploitatie-overeenkomst gesloten met de gemeente. Over de precieze invulling en taakverdeling tussen de exploitanten en onze stichting vindt nog overleg plaats. Binnenkort hopen we daar meer informatie over te kunnen geven.


 

 

 

 

 

 

 

 

Bekijk deze nieuwsbrief online | Afmelden